Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Dubaiju niče nova najviša zgrada na svetu (FOTO)

    U Dubaiju bi uskoro trebalo da počne izgradnja tornja koji će biti viši od Burdž Kalife, trenutno najviše zgrade na svetu.

    Nova zgrada, čija će izgradnja koštati oko milijardu dolara, biće nešto viša od tornja Khalife (828 metara), rekao je predsednik upravnog odbora građevinske kompanije Emar Mohamed Alabar.

    Dodao je da će preciznu informaciju o visini novoga nebodera izneti pri kraju radova, ističući da će toranj biti neka vrsta poklona kompanije Dubaiju pre 2020. godine, kada će se održati Svetska izložba Expo 2016.

    Novu zgradu, koju je osmislio španlsko-švajcarski arhitekt Santiago Calatrava Valls, krasiće vidikovac, a u njoj će se nalaziti stanovi, restorani i hoteli, rekao je Alabar. Izgled novog tornja nazvao je „elegantnim“, kazavši da će strukturom podsećati na minaret.

    španski arhitekta i Alabar sa maketom budućeg rekordera po visini

    španski arhitekta i Alabar sa maketom budućeg rekordera po visini

    U utrci za izgradnju najviše zgrade na svetu je i kompanija Kingdom Holding saudijskoga princa i milijardera Al Valida ben Talala koja radi na izgradnji nebodera u Džedi. On bi trebalo da bude visok oko 1000 metara, a izgradnja će koštati oko dve milijarde dolara.

    Izvor: Index.hr

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE