Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uspeh mladih hemičara na Međunarodnoj olimpijadi

    Tim mladih hemičara iz Srbije koji je učestvovao na 48. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Gruziji uz podršku kompanije NIS, ostvario je veliki uspeh i osvojio četiri medalje – jednu srebrnu i tri bronzane.

    Pored velike konkurencije iz preko 70 zemalja sveta, talentovani srednjoškolci iz Srbije uspeli su da sa ovog najprestižnijeg međunarodnog takmičenja iz hemije donesu medalje našoj zemlji. Dobitnik srebrne medalje je Pavle Kravljanac, učenik Prve beogradske gimnazije, dok su bronzane medalje osvojili Andrej Kukuruzar, učenik gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora, Stefan Stojanović, učenik Gimnazije u Leskovcu i Jovan Stojković, učenik gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja.

    Ekipu mladih hemičara predvodili su profesori Dušan Sladić sa Hemijskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu i Niko Radulović sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Nišu.

    Talentovani učenici odabrani su nakon niza takmičenja u organizaciji Srpskog hemijskog društva, a završna faza nadmetanja bila je Srpska hemijska olimpijada, koja je i ove godine organizovana uz podršku kompanije NIS.

    NIS ulaže u razvoj obrazovanja i nauke i pruža podršku za dalji razvoj i odlazak mladih talenata na takmičenja kroz korporativni program „Energija znanja“. Saradnja sa univerzitetima i naučnim institucijama samo je deo društveno-odgovornog poslovanja NIS-a koji na ovaj način ulaže u budućnost i samim tim doprinosi razvoju nauke i obrazovanja u Srbiji.

    Izvor: BIZLife

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE