Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva

    Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će  sprovođenje programa Međunardonog monetranog fonda (MMF) biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade i dodao da očekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima te finansijske institucije.

    Vučić je u Vladi Srbije razgovarao sa novim šefom kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje tu dužnost.

    Zahvalio je Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF-a i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije posle sastanka.

    „Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije“, rekao je Vučić.

    Kako je saopšteno, Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam odsto na dva odsto BDP i da je „impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna“.

    Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

    Sebastijan Sosa je zahvalio Vučiću na posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Srbije i saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu, navodi se saopštenju.

    Izvor: Beta

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    Komentari

    • Rajko Pejović

      Mere restrikcije su , po vlasti, smanjenje penzija i zaposlenih u javnom sektoru. Niisam siguraan da je to bila mera koja nam je značajno doprinela smanjenju fiskalnog deficita u prethodne 2 godine sa oko 8% na 2,5 %. Tu je naplata poreza i doprinosa. Veća aktivnost inspekcija bi trebala da bude obaveza nadležnih a ne uspeh. Zakon o javnoj nabavci usporio je nabavke svih javnih i državnih subjekata, rad9i postupka žalbi i sl, pa je javna potrošnja manja. Znači iako je dug povećan, manje smo potrošili i eto uspeha. Odlično ali da li je to dugoročno dovoljno. A koje smo to reforme videli u poslednje 4 godine. Gomila donetih zakona i podzakonskih akata, u kojima se menja po nekoliko članova. nekoliko sedišta sudova, tužilačlke istrage, javni beležnici, ukidanje SIEPE i osnivanje drugih agencija, savetodavnih i drugih tela za podsticanje investicija. Gospodine premijeru, valjda umemo da čitamo zvanične sajtove, svi su uspšni pokazatelji rasta 1-2%. Reforme se samo najavljuju i kod Tadića i kod Vučića. Mršavo jeto. Rajko Pejović, Kikinda

    • T O N I

      MA NEZNA STA ĆE JADAN NEBIO, NE BIH DA SAM NA NJEGOVOM MESTU.. MOŽEŠ IMATI MA KOLIKO DOBRE POTEZE, ALI KADA NEMAŠ SKIM A I SČIM,,, SAPLIĆU MU NOGE, GRUBA IGRA,BEZ KARTONA, IMA ŠLJAMA OKO NJEGA,NEZNAM ŠTO IM DOZVOLJAVA DA GA SRAMOTE I PLJUJU, JER ZAVRŠAVAJU VISOKE ŠATORSKE ŠKOLE PREKO NOĆI I POSTAJU NEOBRAZOVANI BABUNI -mali ali inteligentni tvorovi... SRAMOTA DRŽAVO SRBIJU -GUBIŠ I ORVO SLOVO.. KADA ĆEJEDNOM RASTURITI LOKALNE POZICIONE LOPOVE , ONI KAŽU V L A D E, KOJE JOŠ LOVE, KRADU, DRUŽE SE I PLJUJU , PAČAK I VREDJAJU INTELIGENCIJU OVE BELE CRKVE... GDE JE MANDATARU HRABROST-KAŽE NEĆE BITI JER MU SVI PUMPAJU I DIRIGUJU.. NADAO SAM SE IZLEĆENJU OD LOPOVSKIH PRIVATIZACIJA, HAPŠENJU SVIH POLITIZOVANIH, PRIVREDNIH I MNOGIH DRUGIH LOPOVA-NIŠTA NE MOŽE JER MU PRETI MAFIJA, ZAPOŠLJAVANJE - OPET MUĆKE ..BABE,DEDE,TETKE, TEČE I MNOGE KURVE-NIŠTA NI OD TOGA,,,SUDSTVO-TEŠKE KORUPCIJE, ON TO ZNA ALI SE STIDI DA PRIZNA, ILI NEMOĆAN...MALI I I I ...STANOVI U BUGARSKOJ, RASVETA U BEOGRADU, .. SAVA MALA-FANTOMI - IIČČČČ.....SIROMAŠTVO, BEDA, SIROTINJA,KRIMINAL,PROSTITUCIJA, UBISTVA, CENE, INFLACIJA, POLJOPRIVREDA,OD KOJEŽIVI SRBIJA -- IIIĆĆĆĆ PA TURSKI.........KRADJA PLATA I PENZIJA, SOCIJALA U 34% SLUČAJEVE JE NEOSNOVAN JER SU DOBIJENI SIGURNI GLASOVI A I UZ DEDAMRAZOVSKE PAKETIĆE.. ACOOOO - SPREČITE KORUPCIJU I OVAJ NAROD.. ZNAM DA JOŠ MNOGO TOGA FILA IMA A TORTA JE U NAREDNOM BROJU I SLEDEĆIM BRZIM IZBORIMA. POZZZ.......

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE