Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vulin: Dragi radnici na crno, nemojte izbegavati naše inspektore

    Inspekcija rada zatekla je tokom vanrednog nadzora gotovo 30 odsto radnika na crno u preduzećima koja se bave proizvodnjom hleba, peciva i kolača, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin i poručio da će inspektori rada nastaviti borbu protiv sive ekonomije.

    Vulin, koji je sinoć sa inspektorima rada obišao jedno preduzeće u Mladenovcu, apelovao je i na radnike da ne izbegavaju inspektore, već da im dopuste da ih legitimišu, budući da će na taj način moći da budu primljeni u radni odnos, prenosi RTS.

    „Radnik koji radi na crno, koji je neprijavljen, ukoliko ga mi zateknemo i ukoliko nam se legitimiše biće rešenjem naših inspektora zaposlen i rešenjem naših inspektora njegov poslodavac će morati da ispravi svoje pogrešno činjenje i da ga primi u radni odnos. Dakle, nemojte izbegavati naše inspektore“, poručio je Vulin.

    via GIPHY

    Vulin je naveo da su pojedini poslodavci pokušavali da njihovo radno neangažovanje na odgovarajući način opravdaju ugovorom o probnom radu, svesno zaboravljajući činjenicu da čak i u tom slučaju radnici moraju da imaju zaključene odgovarajuće ugovore.

    Ističući da radnici ne treba da izbegavaju inspektore, Vulin je naveo da oni radnici nisu krivi za postupke poslodavaca.

    Izvor: BIZLife, RTS

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE