Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto kažeš jun, a misliš septembar?

    Piše: Nataša Mijušković

    “U oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru…”  Stihovi pesme Željka Samardžića, prikladne za čekanje otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom. Ili, u našem slučaju, u junu, biće u julu (ili možda septembru)?

    Otvaranje poglavlja, mesecima najavljivano do kraja juna, da bi se zbog blokade Hrvatske (susret na mostu preko Dunava očigledno nije pomogao) i Velike Britanije, sada, prvi put, pominjao jul. Resorna ministarka tvrdi da “dinamika nije narušena”, a predsednik Vlade da “mogu da otvore poglavlja, i ne moraju, njihova stvar”!? Mi ćemo, kaže, nastaviti da radimo na poboljšanju životnog standarda (MMF povećao prognozu privrednog rasta Srbije, otpuštanja u Fijatu i slučaj Kamaraš stigli posle) i minimiziranju uticaja Bregzita. I kao što je, svojevremeno, ministar Božidar Đelić izjavio da je svetska ekonomska kriza naša šansa, sada se našao ministar Aleksandar Vulin  da izjavi da je upražnjeno mesto Velike Britanije – šansa za Srbiju!?

    Dok čekamo da se reši tehnički problem s Britancima (i suštinski s Hrvatima), tehnička Vlada Srbije ulazi u peti mesec (ako bismo poredili s trudnoćom, beba je u tom period slabo aktivna, spava i do 20 sati).  Najpre najavljeno do 16. juna, pa do 3. jula – pre Samita posvećenom Zapadnom Balkanu 4. jula u Parizu, formiranje nove Vlade sada se najavljuje pre 17. avgusta, kada zasedaju direktori MMF-a . U ekspozeu koji će, najavljuje se, mandatar predstavljati satima, akcenat će biti na reformi obrazovanja i zdravstva. Mlade, kaže, treba naučiti da rade više, da ih ne zanima samo diploma, već sticanje znanja i veština. Dobro zvuči, mada, ne može da se primeni na većinu funkcionera stranke koju predvodi i, kako se najavljuje, budućeg koalicionog partnera. Bez ijedne napisane drame, al’ s diplomom, drama u najavi – posebno ako preuzme resor zdravstva. Sve je moguće, kao i to da, jedini odbornik te stranke na jednoj beogradskoj opštini, postane njen predsednik – dan uoči isteka roka za konstutisanje vlasti.

    Jedino što nam se, u poslednje vreme, desilo pre roka jesu dva transportna helikoptera Mi-17 koje smo kupili od Rusa, a koja su stigla dva meseca ranije. Tako smo, umesto Vlade, u junu dobili pošiljku iz Rusije.

    Izvor: BIZlife

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE