Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Želite da vaša deca budu uspešna? Držite ih dalje od ovih stvari (što je duže moguće)!

    Prenosimo vam delove teksta kolumniste i oca dvoje dece, koji je za Inc.com napisao članak o tome šta bi trebalo da radimo kako bi naša deca bila uspešna i zadovoljna, kada odrastu.

    „Kao i mnogi od vas, moja žena i ja provodimo dosta vremena raspravljajući o odlukama za koje se nadamo da će našoj deci doneti uspeh u životu. Čitao sam skoro članak u The New York Times-u „Kada je najbolje da svojoj deci kupite pametni telefon?“. To je informativan članak koji objašnjava opasnosti koje telefon donosi, taj uređaj koji je postao sveprisutan.

    O ovoj temi se priča sve više zato što deca sve ranije dobijaju mobilne telefone – već oko 10. godine, dok su 2012. godine dobijali u proseku sa 12 godina. Neka deca još i ranije, već sa 7 godina.

    Evo šta kažu brojne analize i stručnjaci za sigurnost:

    – Sexting počinje rano, već oko 5. razreda, a gledanje pornografskog sadržaja i pre 10. godine.

    – U odvojenim istraživanjima u kojoj je učestvovalo oko 1.240 roditelja i dece – Čak 50 odsto dece priznalo je da je zavisno od svog pametnog telefona.

    – U istim tim istraživanjima 66 odsto roditelja osećalo je da njihova deca previše koriste mobilne telefone, a 52 odsto dece se složilo. Oko 36 odsto roditelja reklo je da se svađa svakog dana sa svojom decom oko korišćenja telefona.

    Članak pominje i druge opasnosti, kao što je mogućnost da pametni telefoni smanjuju sposobnost mozga dece da kontroliše porive. Pametni telefoni mogu da postanu uređaji koji izazivaju zavisnost, a deca mogu da postanu i lake mete za zlostavljače.

    Zaključak: U članku se preporučuje roditeljima da sačekaju da njihovo dete napuni 12 godina, (neki kažu do 14. godine) pa da im onda kupe telefone.

    Oko jedne stvari se svi slažu:
    Uprkos svim dobrim stvarima koje uređaj nudi, što duže deci ne kupujete njihov prvi telefon, to bolje.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    Piše: N.V.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE