10 stranih jezika za dobro plaćen posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10 stranih jezika za dobro plaćen posao

  Poznavanje još jednog stranog jezika, pored već “standardnog” engleskog, može višestruko da se isplati kada su u pitanju poslovne prilike.

  Poslovni oglasnik Adzuna analizirao je više od milion oglasa za posao na svojoj stranici i utvrdio da se poznavanje nekih stranih jezika u Velikoj Britaniji plaća više od drugih.

  Danas kad je poznavanje engleskog neophodno, jasno je da je nužno naučiti još neki jezik kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Independent je popisao devet najisplativijih, a iako su ovo podaci za Veliku Britaniju, jasno je da se mogu primeniti i na ostatak Evrope.

  9. Mandarinski
  Adzuna je utvrdila da je na njenoj stranici trenutno 1.246 oglasa u kojima poslodavci traže nekog ko govori najrašireniji jezik na svetu.

  8. Italijanski
  Na stranici je 2.460 oglasa u kojima se traži poznavanje tog jezika, a to je i četvrti najtraženiji jezik u Velikoj Britaniji.

  7. Ruski
  Taj jezik je veoma brzo postao jedan od najtraženijih u poslovnoj sferi. Razlog za to je veliki broj poslovnih ugovora s Rusima, posebno u finansijskom sektoru.

  6. Japanski
  Iako nije među najtraženijim, ako ga znate možete osigurati veoma dobro plaćen posao.

  5. Španski
  Reč je o jeziku koji se govori u velikom broju zemalja, a ako ga govorite možete raditi s ljudima iz Evrope, ali i Sjedinjenih Američkih Država i Južne Amerike. Trenutno je na stranici 3.106 oglasa u kojima se traži znanje španskog.

  4. Holandski
  Takođe jedan od traženijih jezika na spomenutom oglasniku.

  3. Francuski
  Na Adzuni je trenutno 6.149 oglasa za posao kojima se traže kandidati koji govore Francuski jezik.

  2. Arapski
  Iako nije među najtraženijima, poslovi u kojima se zahteva poznavanje nekog arapskog jezika mnogo bolje su plaćeni.

  1. Nemački
  U Velikoj Britaniji oni koji govore nemački traženi su zbog bliskih poslovnih veza tih zemalja. Kako piše Independent, osim što je veoma tražen, poslovi u kojima se traži poznavanje Nemačkog su i najplaćeniji.

  Izvor: index

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE