10 zanimljivih primera kako roditelji širom sveta tretiraju svoju decu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10 zanimljivih primera kako roditelji širom sveta tretiraju svoju decu

  Roditelji širom sveta imaju svoje posebne, i često različite, načine da odgaje dete, ali definitivno imaju nešto zajedničko: uvek žele najbolje svom detetu.

  Sajt Bright Side predstavlja vam mali uvid u neke od najzanimljivijih običaja i navika roditelja u različitim kulturama.

  Roditelji u Mauritaniji pljuju u lice svoje dece

  Stanovnici na jugozapadu Mauritanije veruju da njihov pljuvačka može da čuva njihove reči, pa zato pljuju na lica svojih novorođenčadi, da bi blagoslovi bili sa njihovom decom. Majke obično pljunu na lica a očevi na uši svojih beba i razmažu pljuvačku preko glave da bi deca imala blagosloven život.

  Norvežani ostavljaju svoju decu da spavaju napolju, čak i kada su temperature ispod nule

  Uobičajena je pojava da roditelji nordijskih zemalja ostavljaju svoje mališane u kolicima, ispred, recimo, restorana ili kafića, čak i po najhladnijoj zimi, dok uživaju u piću i jelu. Veruje se da leden ali svež vazduh čini da deca budu zdravija i otpornija na bolesti.

  Kenijske majke nikada ne gledaju u oči svojih beba

  Iako su majke u Keniji veoma privržene svojoj deci, one skrenu pogled i na najmanju naznaku da su se njihova deca zbog nečeg uzbudila. To je njihov način da nauče decu da ne traže previše pažnje.

  Roditelji u Vijetnamu treniraju svoju decu da piške na komandu

  Svaki put kada deca u Vijetnamu pokažu znake da žele da piške, njihove majke ispuste jak zvižduk. Do 9. meseca njihova deca mogu da povežu taj zvuk sa malom nuždom.

  Maje kupaju svoju decu u hladnoj vodi

  Mališani u narodu Maje obično bivaju okupani u ledenoj vodi pre nego što krenu na spavanje. Njihovi roditelji ih kupaju da bi ih zaštitili od opasne vrućine i da bi bili zdravi.

  Finske bebe spavaju u kartonskim kutijama

  Majke u Finskoj tradicionalno dobijaju od države kutiju punu vrlo korisnih stvari. Između ostalog, ovaj komplet sadrži i tanak dušek, tako da može da služi i kao prvi krevet novorođenčetu.

  Japanska deca jedu sve i nikad se ne ugoje

  Roditelji u Japanu, kao i školske kantine, obraćaju pažnju na to od čega se sastoje obroci njihove dece. Zato se drže dijete zasnovane na namirnicama biljnog porekla, a svaka porcija sadrži različite obroke visoke nutritivne vrednosti. Kao rezultat toga, deca u Japanu mogu mnogo da pojedu, a da se ne ugoje.

  Danska deca kače svoje cucle na drvo

  U Danskoj, kada deca napune tri godine, i prerastu naviku da cuclaju, ostavljaju svoje cucle na grani specijalnog drveta, kao čin opraštanja od starih igračaka.

  Jermenijske bebe biraju svoje buduće profesije veoma rano

  Kao deo rituala, majke u Jermeniji poređaju više vrsta igračaka ispred svojih beba kada im zubići tek izbijaju. Za prvu koja ih zainteresuje pretpostavlja se da će biti vezana za njihovu buduću karijeru.

  Mislite da je sve ovo vrlo čudno? Setite se običaja u Srbiji

  “Pljuje se” beba da se ne urekne, govori se da je ružna (opet protiv uroka), ostavlja se novac ispod jastuka (što je predmet koji je prošao kroz ko zna koliko ruku), smatra se da ne treba uzimati uplakanu bebu, i sl.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE