Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američka premijera filma „Bijelo dugme“ Igora Stoimenova

    Na prestižnom univerziteta Kolumbija u Njujorku u četvrtak će biti prikazan film „Bijelo dugme“, u režiji Igora Stoimenova, nakon čega će autor razgovarati sa studentima, najavila je agencija „Direkt media“.

    Film će biti prikazan na Hariman institutu za evropske studije Kolumbija univerziteta i to će biti prva projekcija srpskog filma na tom univerzitetu još od devedesetih godina, kada je na njemu predavao proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

    Stoimenov je povodom gostovanja u Americi rekao da projekcija srpskog filma na jednom od najznačajnijih svetskih univerziteta znači veliki uspeh, ne samo za autorsku ekipu filma, već i za celokupnu srpsku kinematografiju. „Biće mi velika čast da pred studentima i profesorima Kolumbija univerziteta ispričam kako se sudbina jednog od najvećih pop simbola, koji više ne postoji, preplitala sa sudbinom države, koja takođe ne postoji“, istakao je reditelj.

    Stoimenov je pozvan u Njujork, nakon što su urednici programa na Kolumbija univerzitetu videli njegovo ostvarenje na festivalima u Sarajevu i Vankuveru. Krajem aprila film će biti prikazan i na festivalu u Los Anđelesu, najavio je Stoimenov.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE