11 stvari za koje (verovatno) niste znali da možete na Fejsbuk mesindžeru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  11 stvari za koje (verovatno) niste znali da možete na Fejsbuk mesindžeru

  Ako ste mislili da jedino što možete da uradite preko Fejsbuk mesindžera (Facebook Messenger) jeste da pošaljete brzu poruku prijatelju, pogrešili ste. Ovaj servis ne služi samo da se dopisujete uz puno zabave (i emotikona), već za mnogo ozbiljnije i složenije konverzacije.

  1.Možete da započnete grupni čet.

  … I to sa čak 50 ljudi. Možete na ekranu da vidite šestoro ljudi, ali ako ste uključeni u veću grupu, ne brinite, onaj ko najviše priča biće na ekranima svih učesnika. Za one koji su na ekranima, postoje zabavne 3D maske, odnosno za iPhone već postoji, a za Android se pojavljuje uskoro. Da biste započeli video konverzaciju, trebalo bi da apejtujete svoj mesindžer.

  Inače, Fejsbuk mesendžer je još bolji za (video) razgovor, brži je i „ne koči“, za razliku od Vibera. Takođe, ako niste u prilici da kucate, možete da snimite glasovnu poruku i tako je pošaljete.

  2. Četujte sa svojim omiljenim brendovima.

  Možete na primer da četujete sa sajtovima kao što je „Real Simple“, i tako dobijate savete, trikove i vesti na dnevnom nivou.

  3. Specijalni efekti.

  Mesindžer na Fejsbuku lansirao je nove funkcije za kameru koje omogućavaju da dodate razne frejmove, 3D maske, stikere i druge specijalne efekte fotografijama koje šaljete preko ovog servisa. Možete da menjate selfije, slikama dodate sneg kako pada, itd.

  4. Možete da pristupite četu a da ne idete na Fejsbuk.

  5. Možete da razmenite novac (pošaljete ili primite).

  Dugujete prijatelju novac? Postoji ikonica „novac“ koju kada pritisnete možete bezbedno da pošaljete sredstva osobi sa kojom se dopisujete.

  6. Ugovorite prevoz.

  Uber i Lyft su povezani sa Fejsbuk mesindžerom, tako da kada osoba sa kojom četujete podeli adresu sa vama, možete da organizujete prevoz.

  7. Promenite boje.

  Još jedna zabavna funkcija – možete lako da promenite boju oblačića za čet tako što ćete kliknuti na ikonicu prozora u gornjem desnom uglu.

  8. Pošaljete fajlove.

  9. Igrate igrice.

  10. Dodate aplikacije.

  Na mesindžer aplikaciji kliknite na tri male tačke u donjem desnom uglu na prozoru za čet da biste integrisali razne popularne aplikacije (Dropbox, Giphy, Tumblr, Spotify, i druge).

  11. “Šifrovani razgovor.”

  Ako koristite mesindžer da se dopisujete sa kolegama o osetljivim pitanjima, možete da se odlučite da šifrujete razgovor. Kliknite na „tajna konverzacija“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE