130 godina Simensa u Srbiji: U planu nove investicije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  130 godina Simensa u Srbiji: U planu nove investicije

  Vlada Srbije razgovara sa kompanijom Simens o novim investicijama i spremna je da ih podrži, izjavila je premijerka Ana Brnabić na obeležavanju 130 godina poslovanja nemačke kompanije u Srbiji.

  Ona je kazala da je ta kompanija do sada sa Vladom realizovala brojne važne infrastrukturne i energetske projekte i da je primer društveno odgovorne kompanije. Podsetila je da Simens zapošljava 1.600 ljudi, od čega 1.400 u fabrici u Subotici.

  Po rečima Brnabić, Simens učestvuje i u značajnim projektima koji su od značaja za Srbiju, kao što je dualno obrazovanje. Navela je da u planu učešće Simensa u digitalizacije i tehnološkim inovacijama.

  Generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger kazao da ta kompanija planira nove investicije u Srbiji u saradnji sa Vladom Srbije. On je istakao da mnogobrojni projekti Simensa u Srbiji podstiču privredni rast zemlje.

  “U koraku sa globalnim dešavanjima fokus nam je na promovisanju digitalizacije i digitalnih rešenja”, rekao je on.

  Kompanija Simens prisutna je u Srbiji od 1887. godine, kada je potpisan ugovor o izgradnji prve javne termoelektrane na Dorćolu u Beogradu, a 1996. osnovan je Simens d.o.o. Beograd.

  Simens posluje u oblastima proizvodnje, prenosa i distribucije energije, proizvodnje rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture i medicinske opreme.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE