Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milo Đukanović: Srbija je problem Balkana

    Lider DPS-a Milo Đukanović smatra da je jedan od problema Balkana Srbija i da bi taj problem mogao biti rešen ako bi Srbija shvatila da je „Kosovo nezavisno“.
    Prema njegovim rečima, Srbija treba da se usredsredi na svoju budućnost, a to je njena evropska perspektiva.
    Đukanović je rekao da za rešavanje problema Srbije i Kosova treba mnogo vremena i da Beogradu i Prištini treba pomoći tako da Beograd shvati da je „nemoguća revizija granica i da je Kosovo nezavisno“.
    „Srbija treba da bude negde, ako ne lokomotiva, ono na početku kompozicije. Ako je na kraju, kao što je sada, to usporava… Važno je da se Srbija okrene evropskoj budućnosti, a Kosovo da se usredsredi na svoju nezavisnost, da profunkcionišu institucije, da se uspostavi vladavina prava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava“, rekao je Đukanović.

    On je naveo da EU zapadni Balkan mora da doživi kao šansu, a ne kao problem jer, kako je rekao, samo ujedinjena Evropa može biti dovoljno efikasna da bi bila konkurentna pošto će, u protivnom, izgubiti trku.

    Đukanović je precizirao da članstvo u EU nije cilj Crne Gore već satisfakcija za sve ono što je ta država ostvarila i uradila u svojoj kući, obezbedivši svojim građanima život po evropskim standardima.

    Govoreći o BiH, Đukanović je kazao da je deo odgovornosti zbog sadašnjeg stanja na bosanskom društvu, ali pre svega na međunarodnoj zajednici koja je na tom planu podbacila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE