Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mladić u avionu za Hag

    Snežana Malović je saopštila da je donela odluku da se Ratko Mladić isporuči Tribunalu za ratne zločine i da je postupak izručenja u toku, odnosno da se nalazi u avionu za Hag

    Izručenjem Ratka Mladića Haškom tribunalu Srbija je ispunila svoju međunarodnu i moralnu obavezu i pokazala da je iskreno opredeljena za saradnju sa Haškim tribunalom, izjavila je danas na konferenciji za novinare ministarka pravde Snežana Malović.
     
    Obavestivši javnost da je proces izručenja Mladića u toku i da je on na letu ka Holandiji, gde će biti primljen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala u Sheveningenu, Malović je rekla da je izvođenje Mladića pred lice pravde satisfakcja za žrtve.

    „Ovo je jasna poruka za sve optužene za ratne zločine da će biti izvedeni pred lice pravde“, poručila je Malović.

    Ministarka pravde je dodala da očekuje da će u narednom periodu biti utvrđeno ko je sve pomagao Mladiću u skrivanju.

    „Rad na predmetu nije završen, očekujem da će se utvrditi ko mu je pomagao u skrivanju i zašto je država trošila enormna sredsrtva na potragu za njim“, kazala je Malović.

    Ona je naglasila da Srbija neće biti utočište za ratne zločince i pripadnike kriminalnih grupa.

    Odluku o izručenju Mladića formalno je danas donela ministarka Malović, kako je rekla, na usnovu ustavnog i zakonskog ovlašćenja i rešenja Veća za ratne zločine.

    Ranije danas krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu branioca Ratka Mladića i potvrdio rešenje o ispunjenosti uslova za Mladićevo izručenje.

    Transport Ratka Mladića ka beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ sproveli su pripadnici policije pod jakim merama obezbeđenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE