Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Okrugli sto: „Zelena gradnja – Očekivanja i iskustva LEED sertifikacije“

    Udruženje Savet zelene gradnje Srbije organizuje Okrugli sto na temu :“Zelena gradnja – Očekivanja i iskustva LEED sertifikacije iz ugla investitora, vlasnika i korisnika zelenih zgrada”, u četvrtak 9. juna od 12 časova u Medija Centru u Beogradu.
     
    Na okruglom stolu učestvovaće predstavnici investitora, vlasnici i korisnici zelenih zgrada iz Italije i Srbije čiji projekti imaju, ili teže dobijanju, LEED sertifikata za zelene zgrade.
     
    Iz inostranstva, na poziv Saveta zelene gradnje Srbije, u Beograd dolaze pioniri zelene gradnje u evropskim okvirima, koji su već dobili prestižne LEED sertifikate za svoje zgrade:

    Prologis – multinacionalna kompanija sa sedištem u SAD i svetski lider na tržištu industrijskih nekretnina predstaviće svoje projekte u Italiji koji nose LEED Gold sertifikat.


    Kada je reč o projektima zelenih zgrada u Srbiji koje ulaze u proces sertifikacije po LEED standardu zelene gradnje, učešće na okruglom stolu potvrdili su:

    Embassy Techzones d.o.o. – kompanija koja stoji iza izgradnje IT parka u Inđiji: kompleks od četiri zgrade površine 30.000m2 koji je trenutno u fazi projektovanja po LEED protokolu.

    Banca Intesa a.d. – početna faza procesa LEED sertifikacije nove upravne zgrade, ukupne površine od preko 32.000m2 na 12 spratova i tri podzemna nivoa.

    U.S.Embassy Belgrade, ambasada SAD u Beogradu – izgradnja nove zgrade američke ambasade na Dedinju na preko 40.000m2.

     
    Okrugli sto otvoriće predstavnik Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE