17 zaraženih učenika u Srbiji: "Ako se pogorša, predložiću prelazak na on-lajn"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  17 zaraženih učenika u Srbiji: “Ako se pogorša, predložiću prelazak na on-lajn”

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da ne očekuje da će biti uvedena mera obavezne samoizolacije za sve građane koji se vraćaju iz inostranstva, ali je napomenuo da to “ne znači da Krizni štab neće promeniti stav po tom pitanju”. Trenutno je u Srbiji 17 zaraženih učenika, 12 u Beogradu.

  On je, gostujući na TV Prva, podsetio da trenutno važi preporuka da građani koji se vrate u zemlju budu u samoizolaciji 14 dana, obzirom da prilikom ulaska u Srbiju obično ne mogu da imaju validan PCR test koji nije stariji od 48 sati.

  “Mi trenutno imamo niz drugih ograničenja, poput upozorenja koje izdajemo (da se ne putuje, da budu u samoizolaciji)… Obavezno testiranje svih koji se vrate bi podrazumevalo naglo zagušenja laboratorija”, ocenio je Kon.

  Dodao je da Krizni štab već četvrtu nedelju upozorava na rizik od zaražavanja građana-povratnika sa letovanja, a da je on predložio deset dana samoizolacije za decu koja se vraćaju iz inostranstva, kako bi smanjili rizik od zaražavanja vršnjaka u školama.

  “Trenutno u Beogradu ima 12 zaraženih učenika, a 17 u celoj Srbiji”, rekao je Kon.

  Naveo je i da će predložiti prelazak na isključivo onlajn predavanja u slučaju da se epidemiološka situacija u obrazovnim ustanovama pogorša.

  “Za sada nije određeno koliko dece treba da se zarazi (da bi se pojedinačna škola zatvorila), za sada je sve u redu”, kazao je Kon.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE