Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britanski muzej opet najpopularniji

    Britanski muzej u Londonu četvrti put za redom je najpopularnija kulturna atrakcija u Velikoj Britaniji sa rekordnih 5,8 miliona posetilaca.
     
    Muzej je povećao i svoju popularnost u svetu, čemu svedoči 21 milion posetilaca zvaničnog sajta u sezoni 2010/11.

    Izložba otvorena prošle nedelje pod nazivom „Blago Raja“ jedna je od najposećenijih, a definitivno je posebna po načinu odnošenja posetilaca prema izloženim kovčezima u kojima se veruje da se nalaze posmrtni ostaci svetaca i mučenika.

    „Izložba podjednako privlači i ljubitelje umetnosti i vernike, a naše osoblje svako jutro započinje brišući otiske poljubaca sa kovčega. Takav način participacije posetilaca do sada nismo iskusili“, izjavio je za Guardian direktor Britanskog muzeja Nil Mekgregor.

    Jedna od najuspešnijih izložbi prošle sezone, „Avganistan: Raskršće antičkog sveta“, usled ogromne navale bila je produžena za čitavih mesec dana, a ostala je upamćena i po otkriću 1800 godina stare statue Bude, za koju se ispostavilo da je ukradena iz muzeja u Kabulu.
     
    Britanski muzej početkom juna dobio je i nagradu vrednu 100 hiljada funti od Fonda za umetnost za projekat „Istorija sveta u 100 objekata“ koji je sproveden u saradnji sa BBC Radio 4.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE