Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vimbldon: Kvitova i Šarapova za trofej

    U polufinalu otvorenog prvenstva Engleske na Centralnom terenu u Londonu Kvitova je savaladala Azarenko (2:1) i u finalu će igrati sa Marijom Šarapovom, koja je bila bolja od Sabine Lisicki sa 6:4, 6:3

    U finalu ovogodišnjeg Vimbldona igraće Petra Kvitova i Marija Šarapova.
     
    Prvo mesto u meču za trofej obezbedila je Kvitova, koja je savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenko sa 6:1, 3:6, 6:2 i svojoj Češkoj donela radost posle mnogo godina. Od Martine Navratilove i Vegisove ove zemlja nije imala predstavnika u vrhu ženskog tenisa.

    Uzbuđena od sreće i radosti Petra je jedva govorila pred kamerama posle meča.

    – Još nisam svesna šta sam postigla i da sam u finalu Vimbldona. Srećna sam i treba mi vremena da se naviknem – uz osmeh je rekla Kvitova, koja će u subotu prvi put zaigrati u finalu jednog gren slem turnira.
     

    Petra će u finalu igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je iz daljeg takmičenja eliminisala Nemicu Sabinu Lisicki.
     
    Šarapova je posle izjednačenog prvog seta, u drugom brzo došla do dva brejka prednosti, koje je umela da sačuva i obezbedi mesto u finalu trećeg gren slema u sezoni, savladavši Nemicu sa 6:4, 6:3, posle 86 minuta igre

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE