Požarevac preuzima Bambi park

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Požarevac preuzima Bambi park

  Kompanija Bambi Banat predaće na korišćenje gradu Požarevcu Bambi park čiji je veći deo poslednjih nekoliko godina bio zapušten.


  Gradonačelnik Požarevca izrazio je danas spremnost da predstavnici gradske uprave razgovaraju sa porodicom Milošević kako bi se i deo koji je ustupljen preduzeću Marka Miloševića vratio gradu.
   
  Predstavnici grada Požarevca i Bambi Banata potpisali su danas protokol o saradnji koji je osnova za sporazum kojim će se u narednom periodu rešiti imovinsko-pravni odnosi. Pored Bambi parka, gradu će biti vraćen i objekat nekadašnje “slatke kuće” u centru Požarevca.

  Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je da se “Bambilend” gradu biti predat bez naknade, s tim što će grad kupiti objekte koji se nalaze u parku.

  “Biće bez naknade jer je grad poklonio zemljište kad se Bambi park gradio, s time što ćemo kupiti objekte koji se tu nalaze. S obzirom da Bambi duguje 700.000 dinara iz spora sa ‘slatkom kućom’, taj novac ćemo iskoristiti kao kompenzaciju”, kazao je on.

  Drugi deo sporazuma odnosi se na uknjižbu parcela na kojima se nalazi “bambijeva” fabrika u Požarevcu. Grad će se uknjižiti na parcelama koje se vode na pojedina gradska javna preduzeća što će Bambi Banatu omogućiti da završi postupak legalizacije objekata.

  “Izvršićemo konverziju u zemljišnim knjigama i nakon toga zaključiti ugovor o zakupu ili ugovor o kupoprodaji navedenih parcela kako bi Bambi mogao da dođe u mogućnost da izvrši legalizaciju objekata”, naveo je gradonačelnik.

  Bambi park su za vreme NATO bombardovanja gradili Holding Bambi i preduzeće “Madona” Marka Miloševića na zemljištu koje je grad besplatno ustupio.

  Generalni direktor Bambi Banata Miroslav Miletić objasnio je da je na prostoru od 2,5 hektara postoje dve zasebne celine i da Bambi Banat sada gradu vraća svojih dva hektara.

  “Tadašnja vrednost našeg dela Bambi parka bila je oko 700.000 nemačkih maraka. Mi to vodimo kao da je stoprocentno naša vrednost, ne ulazeći u vrednost dela objekta do nas. To su potpuno dve odvojene investicije. Od 2,5 hektara nama je u tom trenutku pripalo dva hektara zemlje koju sa zadovoljstvom vraćamo gradu”, rekao je Miletić.

  Grad namerava da uradi čitav kompleks na kojem se nalazi sportska hala, bazen, bambi park i gradski fudbalski stadion, rekao je gradonačelnik Milosavljević dodajući da mu je namera da se kroz razgovore sa porodicom Milošević na sličan način izvrši povraćaj preostalog dela imovine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE