Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mardok objavio izvinjenje

    Medijski magnat Rupert Mardok danas se javno izvinio za „ozbiljna nedela“ u vezi sa prisluškivanjem telefona u koje su umešani novinari njegovog lista „News of the world“, čija su dva urednika podnela ostavke zbog skandala.

     
    U sedam britanskih dnevnih listova Mardok je danas objavio oglase na celim stranama sa porukom: „Žao nam je“.
     
    „Žao nam je zbog ozbiljnih nedela koja su učinjena. Izuzetno nam je žao zbog onoga što su propatili svi koji su bili pogođeni. Žalimo jer nismo delovali brzo da bismo utvrdili stvari“, piše u objavljenom izvinjenju.
     
    Mardok je juče prihvatio ostavku Rebeke Bruks, izvršne direktorke kompanije „News internacional“, britanskog ogranka korporacije „News Corp“ koji je bio izdavač londonskog tabloida.
     
    Ostavku je zatim podneo i Les Hinton, izvršni direktor ogranka „Dou Džons“ i predsednik kompanije „News internacional“ u periodu od 1995. do 2007. godine, preneo je AFP.
     
    Izvinjenje, koji je potpisao sam Mardok, objavljeno je u njegovim listovima „Sun“ i „Times“, ali i u konkurentskim listovima „Daily mail“, „Daily telegraph“, „Financial times“, „Independent“ i u „Guardian“, koji je otkrio skandal.
     
    Mardok se u petak sastao sa roditeljima ubijene tinejdžerke čiji je telefon navodno prisluškivan 2002. godine, posle čega je izjavio da je „bio zgoržen kada je saznao šta se desilo“ i uputio izvinjenje.
     
    Britanski glumac Džad Lou podneo je tužbu protiv lista „Sun“, takođe u vlasništvu „News corporation“, zbog prisluškivanja telefona 2005. i 2006. godine, kada je Bruks bila urednica.
     
    Tabloid „News of the world“ ugašen je 10. jula pošto je izbio skandal zbog navoda da su novinari tog lista prisluškivali telefone i čitali telefonske poruke žrtava ubistva i terorističkih napada, poginulih vojnika i članova porodica stradalih, kao i brojnih javnih ličnosti, uključujući bivšeg britanskog premijera Gordona Brauna.
     
    Mardok i njegov sin Džejms, kao i Bruksova, pozvani su da se u utorak pojave pred parlamentarnom komisijom kako bi odgovorili na pitanja u vezi sa prisluškivanjem i navodima da su novinari plaćali policajcima za informacije. Tokom istrage je do sada uhapšeno devet osoba.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE