Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšena Mardokova saradnica

    Policija je uhapsila Rebeku Bruks (43), izvršnu direktorku britanske kompanije „News internacional“ medijskog magnata Ruperta Mardoka, koja je pre dva dana podnela ostavku na tu funkciju, javila je danas TV stanica „Sky news“.
     
    Britanska policija za sada potvrđuje jedino da je uhapsila 43-godišnju ženu zbog skandala oko prisluškivanja javnih ličnosti koji potresa Mardokovu kompaniju, prenele su agencije.

    Skotland jard je naveo u saopštenju da je ta žena uhapšena zbog telefonskog prisluškivanja u tabloidu „News of the world“, ugašenom zbog tog skandala.
     
    To je deseto hapšenje u vezi s aferom.
     
    „Ona je uhapšena zbog zavere s ciljem presretanja linija komunikacije i pod sumnjom za korupciju“, navedeno je u saopštenju policije.
     
    Zbog skandala s prisluškivanjem javnih ličnosti, ali i žrtava terorističkih napada, uhapšen je, izmedju ostalih, bivši šef za komunikacije premijera Dejvida Kamerona i nekadašnji urednik „News of the world“ Endi Kolson.
     
    Tabloid „News of the world“ ugašen je 10. jula pošto je izbio skandal zbog navoda da su novinari tog lista prisluškivali telefone i čitali telefonske poruke žrtava ubistva i terorističkih napada, poginulih vojnika i članova porodica stradalih, kao i brojnih javnih ličnosti, uključujući bivšeg britanskog premijera Gordona Brauna.

    Bruskova je ranije dobrovoljno pristala da se pojavi pred komisijom britanskog parlamenta koja se bavi medijskim pitanjima, a koja je uputila obavezujući poziv i Mardoku i njegovom sinu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE