Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mardokova direktorka na slobodi, platila kauciju

    Izvršna direktorka britanske kompanije „Njuz internešenal“, u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Mardoka, Rebeka Bruks oslobođena je uz kauciju.


    „Mogu da potvrdim da je ona (Bruks) puštena u nedelju naveče i da je platila kauciju do kraja oktobra“, izjavio je za AFP njen portparol Dejvid Vilson.

    Skotland jard je saopštio da je uhapsio Bruksovu zbog navodnih optužbi za korupciju i prisluškivanje telefona.

    „Nešto pre ponoći, žena (Bruks) je platila kauciju da bi se pojavila u londonskoj policijskoj stanici krajem oktobra“, navedeno je u saopštenju policije.

    Bruksova je bila uhapšena u nedelju oko ponoći i ispitivana je 12 sati u vezi prisluškivanja i plaćanja policajcima za poverljive informacije koje je organizovao tabloid „Njuz ov d vorld“.

    Bruksova je pre tri dana podnela ostavku na funkciju izvršnog direktora „Njuz internešenela“ i ranije je dobrovoljno pristala da se pojavi pred komisijom britanskog parlamenta koja se bavi medijskim pitanjima, a koja je uputila obavezujući poziv i Mardoku i njegovom sinu.

    Zbog skandala s prisluškivanjem javnih ličnosti, ali i žrtava terorističkih napada uhapšen je, između ostalih, i bivši šef za komunikacije premijera Dejvida Kamerona i nekadašnji urednik „Njuz ov d vorlda“ Endi Kolson.

    Tabloid „Njuz ov d vorld“ ugašen je 10. jula pošto je izbio skandal zbog navoda da su novinari tog lista prisluškivali telefone i čitali telefonske poruke žrtava ubistva i terorističkih napada, poginulih vojnika i članova porodica stradalih, kao i brojnih javnih ličnosti, uključujući bivšeg britanskog premijera Gordona Brauna.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE