Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Još dve Andrićeve zbirke priča

    U godini u kojoj se navršava 50 godina otkako je Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu za književnost, izdavačka kuća „Laguna“ objavila je još dve njegove knjige i time zaokružila ekskluzivnu kolekciju od šest tematski raspoređenih zbirki priča znamenitog književnika.
     
    Komplet sadrži „Priče o osobenjacima i malim ljudima“, „Beogradske priče“, „Sarajevske priče“, „Priče o moru“, „Turske priče“ i „Priče o selu“, navadeno je u saopštenju „Lagune“.

    Posle objavljivanja prve četiri knjige – „Priče o osobenjacima i malim ljudima“, „Beogradske priče“, „Sarajevske priče“ i „Priče o moru“, iz štampe su izašla još dva naslova koja zaokružuju ovu ediciju – „Turske priče“ i „Priče o selu“.

    Jedanaest pripovedaka iz zbirke „Turske priče“ po egzotičnosti tema i udaljenom istorijskom trenutku nalikuju, smatra izdavač, kakvom rukavcu iz „Hiljadu i jedne noći“.

    U njima Andrić rasvetljava istorijske, verske, kulturološke i socijalne specifičnosti jednog tegobnog prostora stvorenog u patnji i krvi.

    Andrićeve „Priče o selu“ pripovedaju o seoskom životu, stradanju, dramama, muci, ali i o razumevanju, snazi i istrajnosti seljaka, dajući sasvim novu dimenziju razumevanja bogatog pripovedačkog stvaralaštva ovog pisca.

    Zbirke Andrićevih dela objavljuju se već godinama, a u „Laguni“ smatraju da „mladi ljudi, pripadnici nove generacije, zaslužuju da pročitaju Andrića u novom ruhu“.

    Edicija je rađena u saradnji sa Zadužbinom Ive Andrića iz Beograda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE