Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Papandreu: Grčka konačno ima program za rešavanje duga

    Grčki premijer Jorgos Papandreu izjavio je večeras, po završetku samita lidera evrozone u Briselu, da Grčka „konačno ima program da reši, na duže staze, problem svog duga“.

    Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Saveta Evropske unije Hermanom van Rompejom i predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom po završetku maratonskog sastanka u Briselu, Papandreu je zahvalio evropskim liderima za „paket“ pomoći Grčkoj.

    „Mi smo ponosan narod, narod koji naporno radi i jedina stvar koju tražimo je pravo da napravimo promene“, kazao je Papandreu, a prenela ANA.

    Čelnici 17 zemalja evrozone, okupljeni na vanrednom samitu u Briselu, postigli su večeras dogovor o novom paketu pomoći Grčkoj u vrednosti od blizu 159 milijardi evra, u kome će učestvovati i privatni sektor, navodi se u završnoj deklaraciji samita.

    Pomoć evropskih vlada i Međunarodnog monetarnog fonda iznosiće 109 milijardi evra, dok će privatni sektor učestvovati sa 49,6 milijardi evra, preneo je AFP.

    Predsednik Evropske centalne banke Žan-Klod Triše pozdravio je dogovor ocenivši da je reč o ključnom potezu za stabilizaciju javnih finansija Grčke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE