Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Porodici Mardok skandal već „izbio“ gotovo milijardu dolara

    Teško je reći, a još teže izračunati, koliko će poznatog, ali i ozloglašenog medijskog magnata Ruperta Mardoka na kraju koštati skandal sa prisluškivanjem, ali sigurno je da neće proći jeftino.
     
    Neke gubitke, poput onih izazvanih gašenjem News of the Worlda i odustajanjem od preuzimanja BSkyB-a, nije baš lako kvantifikovati, ali zato one na vrednosti akcija jest, a oni Mardoku i News Corpu nisu doneli dobre vesti.
     
    Cena News Corpove akcije serije A u ponedeljak je pala 4,32 odsto i trgovanje zaključila na 14,97 dolara, što je njen najniži nivo u šest meseci, a 4,3 odsto izgubile su i akcije serije B koje su na kraju dana vredile 15,40 dolara.
     
    Mnogo gore od toga zvuči podatak da se tržišna kapitalizacija News Corpa od 5.jula (pre nego što je skandal eskalirao) do ponedeljka strmoglavila za više od osam milijardi dolara.
     
    Sam Rupert Mardok i njegova porodica su na vrednosti svog udela u News Corpu od 1. jula do kraja trgovanja u ponedeljak izgubili skoro milijardu – 977 milijuna – dolara, piše Bloomberg.
     
    Na početku meseca udeo porodice Mardok vredili su gotovo šest milijardi dolara, a nakon zatvaranja berze u ponedeljak njihova je vrednost pala na 4,96 milijardi dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE