Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oslo: Lažni policajac ubio najmanje 80 osoba u dečijem kampu


     
     
    Najmanje 80 osoba je poginulo juče kada je naoružani napadač, maskiran u policajca, otvorio vatru na kamp podmlatka vladajuće norveške Radničke partije na ostrvu Utoja, blizu Osla. Pucnjava u kampu dogodila se samo nekoliko sati nakon eksplozije bombe u centru norveške prestonice. Policija dovodi u vezu eksploziju u Oslu i pucnjavu na ostrvu.


    Napadač je uhapšen ubrzo posle napada. Norveški ministar pravde Knut Storberget rekao je novinarima da se radi o „etničkom Norvežaninu“, starom 32 godine, plave kose i visokog rasta.

    Kako je objavio Dejli mejl, pozivajući se na lokalne izvore u Norveškoj, on je identifikovan kao Andres Bering Brejvik. 
     
    U Oslu su se danas dogodila dva napada, prvi je bila eksplozija u kompleksu zgrada vlade u kojoj je poginulo sedam ljudi, a 15 povređeno. Drugi napad na ostrvu Utoja dogodio se dva sata kasnije. Policija je uhapsila napadača i smatra da su ta dva napada povezana.

    Teroristička grupa Ansar al Džihad al Alami, ili Pomoćnici globalnog džihada, izdala je saopštenje u kome preuzima odgovornost za napad, naveo je analitičar instituta za studije terorizma C.N.A, prenosi „Nujork tajms“.
     
    U poruci se kaže da je napad odgovor na prisustvo norveških snaga u Avganistanu i na uvrede proroku Muhamedu.
     
    Ipak, ovi navodi se smatraju malo verovatnim posle hapšenja osumnjičenog Norvežanina, za koga se navodi da je antiislamista.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE