Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Montevideo“ dobitnik specijalne nagrade u Puli

    Film „Montevideo, Bog te video“ reditelja Dragana Bjelogrlića dobitnik je specijalne nagrade žirija Međunarodnog programa na 58. Festivalu igranog filma u Puli.

    Posle nagrade publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, najgledaniji srpski film osvojio je još jednu nagradu, u Puli, saopštila je produkcijska kuća Intermedia Network.

    Tim povodom reditelj filma Bjelogrlić izjavio je da se posebno raduje što je film prepoznat od strane žirija, koji je prepoznao estetiku i kinematografski kvalitet „Montevidea“.

    „Žao mi je što zbog snimanja drugog dela filma neću moći da prisustvujem večerašnjoj dodeli nagrada“, poručio je Bjelogrlić.

    Žiri međunarodnog takmičarskog programa odlučio je da „Zlatnu Arenu“ za najbolji film u okviru ovog programa dodeli producentu iranskog filma „Nader i Simin“ Ašgaru Farhadiju, „Zlatnu Arenu“ za najboljeg reditelja Luki Guadanjino za film „Ja sam ljubav“ a celokupna glumačka ekipa slovenačkog filma „Cirkus fantastikus“ nagrađena je „Zlatnom Arenom“ za najbolje glumačko ostvarenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE