Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šest gradova u kojima želite da se izgubite

    Skrenuti u pogrešnom pravcu u nepoznatom gradu i nije tako loše. Naime, BBC piše da je to najbolji način da se otkriju sve tajne tog mesta, oseti prava atmosfera i upozna lokalno stanovništvo.

    Naravno, postoji dobar i loš način da se izgubite, a najbolje je to uraditi namerno s planom za povratak. Neki gradovi naprosto mame da zaronite u njihove najskrivenije kutke i izgubite se, a BBC preporučuje šest gradova u kojima je poželjno da ostavite na stranu vašu mapu i zalutate!

     

    Venecija

    Od ovog kulturno-istorijskog dragulja na severu Italije će vam se zavrteti u glavi. Prvo što ćete uočiti su nepregledni identični kanali i mostovi s kojih se skreće u slepe ulice. Međutim, isplati se izgubiti u Veneciji jer će vas zapanjiti sa svojom bajkovitom lepotom.

    Savet: Ako nikako ne možete izaći na pravi put BBC savetuje da obratite pažnju na znakove i strelice uklesane u zgrade koje će vas, ukoliko ih pratite, odvesti do prepoznatljivih znamenitosti kao što su Most uzdisaja ili Galerija L’Accademia.

    Varanasi

    Da stotinu puta prođete ulicama ovog indijskog grada, svaki put ćete naći način da se izgubite. No, nemojte žaliti jer ćete u gradskom lavirintu otkriti hramove, neodoljive prodavnice i rasprodaje kvalitetne svile.

    Savet: Ne brinite! Bezbroj vozača rikše će biti i više nego sretni da vas vrate kući za cenu koja ja prihvatljiva svakom budžetu.

    London

    Većina turista koji posete prestolnicu Engleske, grad i njegove znamenitosti obilaze na način da od jednog do drugog mesta idu metroom. Delotvorno da, ali nimalo romantično. Pokušajte odlutati i bićete nagrađeni velikim trgovima, skrivenim dvorištima i jedinstvenim buticima.

    Savet: Kako biste izašli na pravi put jednostavno potražite prepoznatljivi znak londonske podzemne železnice.

    Tokijo
     
    Zbunjujući ritam i treperenje miliona neonskih svetala bi vam moglo prouzrokovati glavobolju. Prepustite se dezorijantiranosti i skrenite s puta kako biste otkrili lepotu skromne i nesavršene strane ovog grada.

    Savet: Kao i London, Tokijo ima savršeno organizovan javni prevoz. Ako vam je dosta lutanja samo uskočite u gradski voz.

    Istanbul

    Postoje barem dve dobre stvari skretanja iz središta turskog dragulja na Bosforu. Jedna je da će hotele i naporne trgovce ćilimima zameniti lokalne trgovine čajem, parkovi i predivne kuće. Druga je da će vas okolna uzvišenja nagraditi zadivljujućim pogledom na Bosfor i slatkim umorom.

    Savet: Ako želite da se vratite u turističku zonu, zaustavite se kod jednog od mnogobrojnih uličnih prodavača čaja i pitajte ga da vas uputi u Plavu (Sultananhmet) džamiju.

    Kanbera

    Sa svojim kružnim tokovima, glavni grad Australije redovno „postavlja“ zamke svojim posetiocima. Ali, postoje bolji načini da se ovde izgubite. Maknite se iz centra grada i krenite u predgrađe jer tu ćete osetiti puls grada, videti kako žive njegovi stanovnici i dobro se najesti.

    Savet: Živeo GPS! Ili iskoristite tradicionalni australijski metod i pitajte za smernice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE