Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do 2018. se obnavlja 230 km puteva

    U Srbiji će ove i u naredne dve godine biti obnovljeno oko 230 kilometara državnih puteva, zahvaljujući zajmu Evropske banke za obnovu i razvoj.

    Putari će do 2018. godine da obnove 230 km kroz projekat rehabilitacije i unapređenja bezbednosti. Ukupna procenjena vrednost projekta je 390 miliona evra, a udeo finansiranja EBRD iznosi do 100 miliona evra.

    Kako se navodi na sajtu ove banke, projekat se sastoji iz dva dela. Prvi, koji će biti finansiran od strane EBRD, uključuje građevinske radove u cilju rehabilitacije i unapređenja bezbednosti na odabranim deonicama.

    Drugi deo će biti sufinansiran od Svetske banke, Evropske investicione banke (EIB) i Republike Srbije i podrazumeva samu realizaciju projekta – izradu Glavnog projekta, nadzor, upravljanje i monitoring, reviziju.

    Za ovu godinu predviđeno je uređenje državnog puta od Kaća do Zrenjanina ukupne dužine 24,2 kilometra. Sledeće je u planu rehabilitacija i dogradnja deonice auto-puta od graničnog prelaza Batrovci do Kuzmina, od 21,8 kilometara.

    U pozivu, koji je objavljen na sajtu EBRD, piše da se očekuje da će raspisivanje tendera za navedene ugovore početi u julu. A već u petak je JP Putevi Srbije uputilo prvi poziv ponuđačima za održavanje saobraćajnice Novi Sad – Zrenjanin, na deonici od Kaća do Zrenjanina.

    Zaiteresovani mogu da daju ponude do 15. avgusta, a javnom nabavkom je predviđeno da radovi budu završeni za 15 meseci.

    Izvor: Novosti

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE