Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putari Nibens grupe najavljuju od sutra blokade

    Putari Nibens grupe najavili su da će sutra organizovati protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi, nakon što su njihovi sindikati večeras ocenili da nisu ispunjeni zahtevi da im se isplate zaostale zarade i obezbede sredstva za neometan nastavak rada.

    „Sutra će se pristupiti blokadi na Koridoru 10, kao i drugim aktivnostima na različitim tačkama u Srbiji. Od srede će se svi radnici pomenutih preduzeća pridružiti blokadi Koridora 10 i to će trajati sve dok ne budu ispunjeni svi zahtevi“, navedeno je u saopštenju Samostalnog sindikata putara Srbije.

    Na sastanku predsednika sindikata preduzeća za puteve „Vranje“, „Niš“, „Kragujevac“, „Beograd“ i „Vojvodinaput Bačkaput“, koja posluju u sastavu Nibens grupe, ocenjeno je da je „učinjen pokušaj, isplatom samo jedne zarade u dva preduzeća, da se radnici razjedine“.

    Ranije danas, radnicima preduzeća za puteve „Niš“ i „Kragujevac“ obećano je da će primiti jednu mesečnu zaradu.

    Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović izjavila je večeras za Tanjug da su lokalne samouprave u tim gradovima obezbedile da AIK banka, koja je najveći finansijski poverilac Nibensa, odobri kredite za isplatu jedne od zaostalih zarada.

    „Molili smo AIK banku da odloži naplatu potraživanja kako bi radnici mogli da počnu da primaju plate i ponovo rade, ali ta banka i dalje traži od Puteva Srbije garanciju, odnosno da moraju da obezbede AIK banci taj novac bez obzira da li će ga radnici Nibens grup zaraditi u narednom periodu“, podsetila je Vukanović.

    Prema njenim recima, vlasnik Nibens grupe Milo Ðurašković koji je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja je prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio novac koji Nibens grupa treba da dobija za održavanje puteva.

    Vukanović je rekla da joj je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak u petak kazao da ne može da podrži takav zahtev AIK i da će radnici dobiti novac tek kada od banke bude dobio potpisan papir u kome je navedeno da neće uslovaljavati isplatu tog novca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE