Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Festival fantastične književnosti u Pazinu i Opatiji

    Nekoliko autora iz Srbije predstaviće svoje knjige, priče i stripove na Festivalu fantastične književnosti koji će biti održan 12. i 13. avgusta u hrvatskim gradovima Pazin i Opatija.


    Festival slavi 10 godina postojanja, a kako navode organizatori, prve večeri u pazinskom Kaštelu biće predstavljena ovogodišnja produkcija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

    Na promociji će pored ostalih učestvovati Adrijan Sarajlija – autor zbirke priča „Manufaktura G“, Jovan Ristić – autor zbirke priča i pesama „Godine u magli“, Goran Skrobonja – priređivač zbornika „Apokalipsa: Juče, danas, sutra“ i Pavle Zelić – scenarista stripa „Družina Dardaneli“.

    Pored dela autora iz Srbije, biće reči i o ostvarenjima Aleksandra Žiljka, Adnadina Jašarevića, Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena, Denisa Peričića, Zorana Krušvara, Branka Lučića, Saše Šebelića i Danijela Bogdanovića.

    Biće takođe predstavljena dva zbornika kratkih fantastičkih priča iz Hrvatske: „Deseti krug“ i „Lakuna“.

    Dan kasnije, u Opatiji biće predstavljena godišnja zbirka priča Festivala fantastične književnosti, čija je ovogodišnja tema – turizam.

    U zborniku „Turističke priče“ objavljeno je 18 kratkih priča, uključujući one koje su napisali Goran Skrobonja, Oto Oltvanji, Pavle Zelic i Adrijan Sarajlija iz Srbije.

    Medijator obe književne večeri biće Davor Šišović, novinar Glasa Istre i tvorac Festivala fantastične književnosti.

    Šišović je i jedan organizatora konvencije ljubitelja fantastike Istrakon, koja se svake godine održava u Pazinu, administrativnom centru Istarske županije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE