Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radosavljević: Srbiji 25 miliona evra od prodaje „Maksija“

    Ukoliko Miroslav Mišković odluči da porez od prodaje „Maksija“ plati u Srbiji, u budžet će se od ove transakcije do kraja godine sliti 25 miliona evra, kazao je u intervjuu za NIN Dragutin Radosavljević, direktor Poreske uprave Srbije.
     
    Poreska uprava za sada nema preciznih saznanja hoće li do toga doći ili neće jer, kako je rekao Radosavljević, “ovaj obveznik još nije dostavio poresku prijavu sa kupoprodajnim ugovorom”.

    Na pitanje da li su najbogatiji srpski biznismeni najveći dužnici kada su u pitanju dugovi na ime doprinosa i poreza, Radosavljević kaže da ukupan dug na osnovu toga iznosi negde oko 230 milijardi dinara.

     

     

    – Većina toga nije realno naplativa jer se radi o dugovima preduzeća koja su otišla u stečaj ili su u restukturiranju. U ovom trenutku realno je naplativo 53,9 milijardi dinara.

    Po čuvenom članu 7 sadašnjeg poreskog zakona ne možete da otkrijete ko su ti biznismeni?

    Nažalost, ne mogu. Predložio sam da se to izmeni u novom zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji koji bi trebalo da bude usvojen do kraja godine. Predlog je da se jednom mesečno objavljuje lista 100 najvećih dužnika u medijima.

    Među dužnicima, izjavio je on u intervjuu za NIN, ima i poznatih biznismena, ali i političara, ljudi sa estrade i iz sporta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE