Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nega kože pušača

    Da li ste znali da je koža pušača bleda, suva i sa borama ? Pogledajte kako možete sa jednostavnim trikovima očistiti svoju kožu od otrova.


    Pušenje ubrzava staranje kože. Koža zbog nikotina mnogo se brže suši, usporen je protok krvi, ugljen dioksid koji je u dimu od cigareta koža upija pa to uništava kiseonik u crvenim krvnim ćelijama. Posledice se vide na našoj koži koja postane sivkaste boje bez sjaja. Iako je najbolji recept prestanak pušenja možete postići lepšu kožu i pravilnom negom – a čiščenje kože od otrova najvažnije je za regeneraciju kože.
     
    Da bi se ovaj problem rešio, najbolje je prestati sa pušenjem. Međutim, oni koji još uvek nisu odlučili da se reše ove nezdrave navike mogli bi da sprovedu pravilnu negu kože i kod kuće.
     
    Poboljšajte svoju kožu
     
    – Najvažnije je pravilno čišćenje kože koje se sprovodi u nekoliko faza. Prvo je potrebno naneti preparate koji uklanjaju nečistoće i regenerišu kožu. Takvi proizvodi obično su biljnog porekla (palmino ulje). Kada gel apsorbuje nečistoće, potrebno je isprati ga vodom. Na ovaj način iz pora se odstranjuju toksini, pospešuje se razmena materija i koža počinje da diše.
     
    – Masaža lica će povečati cirkulaciju…
     
    – Maska za otklanjanje toksina iz kože – Jednom nedeljno stavite masku za otklanjanje toksina iz kože. Nekoliko kapi eteričnog ulja nakapajte u vruću vodu. Umočite peškir i stavite ga na lice za 15 minuta. To će otvoriti pore koje će pripemiti lice za otklanjanje toksina. Zatim upotrebite masku iz gline koja će iz kože izvući nečistoće a koži dodati minerale.
     
    – Dvaputa nedeljno radite piling lica. Otklonićete ćelije koje su već mrtve i koža će postati glatka. Ukoliko su neki delovi lica crveni i upaljeni, piling se ne preporučuje. U tom slučaju bolje je odlučiti se za masku koja ima sličan efekat.

    Preporuka: Piling iz morske soli – u 1 decilitar vode dodajte tri supene kašike grube morske soli i dodajte dve supene kašike maslinovog ulja. Piling sa nežnim pokretima radite pet minuta. Nakon toga operite lice mlakom vodom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE