Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemački „Bosch“ gradi fabriku u okolini Inđije

    Čuvena nemačka kompanija „Bosch“, kako ekskluzivno saznaje nedeljnik NIN, planira da uloži u izgradnju fabrike u našoj zemlji.

    Kako tvrde izvori bliski nemačkoj kompaniji i Vladi Srbije, konačnu odluku doneće u septembru, ali prema količini administrativnih poslova koje su do sada povodom te investicije završili, izvesno je da će izgradnja fabrike biti realizovana.

    U ovom trenutku, kako NIN saznaje, razgovara se o početnoj investiciji od oko 75 mil EUR. „Bosch“ će fabriku izgraditi u okolini Inđije, ali još nije poznato šta će u njoj proizvoditi s obzirom na to da imaju veliki portfolio proizvoda.

    „Bosch“ je široj javnosti poznat pre svega kao proizvođač bele tehnike, alata i delova za automobile. Ono po čemu je kompanija neobična jeste da 92% vlasništva u njoj ima humanitarna fondacija Robert Boš Štiftung (Robert Bosch Stiftung), a oko 8% porodica Boš.

    Prema podacima kompanije, prodaja u prošloj godini premašila je 47 mlrd EUR. U matičnoj zemlji ima 112.000 zaposlenih, a u inostranstvu zapošljava 164.000 radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE