Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CG: Na pomolu novi kupci za KAP i Boksite

    Vlasnik kompanije „Neksan“ iz Nikšića, Miodrag Daka Davidović, namerava da u narednim sedmicama ponudi Vladi da partneri njegove firme kupe Kombinat aluminijuma Podgorica KAP i Rudnike boksita.

    Davidović, kako javlja Mina-Business, nije želio da saopšti o kojim kupcima je reč, jer smatra da je rano da se o tome govori. “Možda za našu ponudu neće biti zaiteresovana Vlada, ni dosadašnji vlasnici KAP-a i Boksita. Upoznao sam ih sa tom idejom, jer ne radim ništa iza leđa, tako da ukoliko se odluče za prodaju, saopštićemo ime kompanije i sve potrebne detalje“, rekao je Davidović.

    Na konferenciji za novinare u Nikšiću Davidović je rekao da smatra da će biti dovoljno 100 dana da KAP i Boksiti, kao povezan sistem, postanu uzorni kolektivi, ukoliko se ima u vidu da je Željezari bilo potrebno 78 dana da postane respektabilna kompanija.

    Prema njegovim rečima, produžetak agonije, posebno u Boksitima, mogao bi izazvati nesagledive posledice za ekonomiju Crne Gore.

    “Da bi se to preduprijedilo moramo vući ekstremno brze poteze, jer ne može Crna Gora biti talac nesposobnih, umišljenih i neodgovornih rukovodilaca u najvećim kompanijama“, poručio je Davidović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE