Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nibens zakočio i gradnju Koridora 11

    Na deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca počela je izgradnja kolovozne konstrukcije autoputa, a za oko mesec dana biće započeti i asfaltni radovi, izjavio je generalni direktor „Planuma“ Ratomir Todorović.

    Na deonici Ub – Lajkovac rade se trenutno zemljani radovi i objekti. Počele su pozicije i gornjeg stroja na jednom delu – rekao je Todorović dodajući da postoji i deo na kome se ništa ne radi.  To je deo koji je po našoj unutrašnjoj podeli pripao Preduzeću za puteve „Beograd“, članici Nibens grupe“, rekao je generalni direktor „Planuma“.

    PZP „Beograd“ je, prema njegovim rečima, započeo i stao sa radovima na trasi u dužini od 8,7 kilometara, što je veliki problem na toj deonici, ukupne dužine 12,5 kilometara.

    Taj deo posla sada treba neko da završi, međutim to nije jednostavno, nisu rašcisćeni mnogi odnosi, jer su deo posla odradili, deo naplatili, uzeli avans i dali garancije, ekao je Todorović i dodao da je to očigledno i problem države.

    PZP „Beograd“ radi na kilometarskoj stacionaži od 48. do 52. kilometra budućeg autoputa Beograd – Južni Jadran odnosno na 3,8 kilometra na teritoriji Nepričave i Rubibreza, a od 48. kilometra je počelo nasipanje tucanika, kazao je on.

    „Naš ugovoreni rok za taj posao je kraj godine. Skoro cele prošle godine imali smo probleme oko rešavanja imovinsko-pravnih odnosa“, naveo je Todorović i doao da još uvek nije u potpunosti rešena eksproprijacija.

    Generalni direktor „Puteva Užice“ Milan Bojović je rekao Tanjugu da je to preduzeće na početku posla ugovorilo učešće od 23 odsto u izgradnji autoputa od Uba do Lajkovca, ali je zbog dešavanja u „Nibens grupi“ moralo da preuzme da gradi sve objekte na toj deonici.

    Tu treba izgraditi 24 mosta, a trenutno se izvode radovi na 12, kazao je Bojović navodeći da je na gradilištu prisutno više od 200 radnika „Puteva Užice“.

    Objekti su u različitim fazama izrade, na nekima se rade temelji, stubovi, montaža nosača, izlivanje konstrukcije… tako da možemo reći da su radovi na teritoriji koju pokrivamo u punom jeku – rekao je generalni direktor „Puteva Užice“.

    Radovi na izgradnji autoputa od Uba do Lajkovca su počeli pre nešto više od godinu dana, a rok za završetak radova je bio 17 meseci. Radovi se finansiraju iz bužeta u vrednosti oko 55 mil EUR.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE