Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ženama je svakodnevno putovanje na posao dodatni izvor stresa

    Dok prosečnom muškarcu ova putovanja predstavljaju uglavnom tek gnjavažu, prosečnoj su ženi dodatni izvor svakodnevnog stresa s kojim se mora nositi.
     
    Svakodnevno putovanje na posao i kući s posla malo je kome zabavno, posebno u doba letnjih vrućina u kombinaciji sa nepostojećom klimatizacijom u vozilima javnog prevoza.

    Ipak, dok prosečnom muškarcu ova putovanja predstavljaju uglavnom tek gnjavažu, prosečnoj su ženi dodatni izvor svakodnevnog stresa s kojim se mora nositi.

    Naučnici pretpostavljaju da je uzrok tome činjenica da žene imaju puno više svakodnevnih obaveza od muškaraca kad su porodica i domaćinstvo u pitanju. Zbog toga nije neobično i da im duga i naporna svakodnevna putovanja teže padaju nego njima.

    Isto tako, ne treba zanemariti ni činjenicu da žene prosečno zarađuju manje od muškaraca i zbog toga plaćaju srazmerno višu cenu za prevoz.

    Žene su svojim svakodnevnim putovanjima sklone dodati i stvari poput kupovine hrane, dovoženje dece iz škole i vrtića te obavljanje brojnih drugih obaveza, što samo putovanje čini dodatno stresnim.

    Nimalo začuđujuće, žene sa decom predškolskog uzrasta su pod najvećim stresom, a najveći deo tih žena smatra i kako nemaju ni malo slobodnog vremena za sebe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE