Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Back to black“ najprodavaniji album u Britaniji

    Poslednji album pokojne soul pevačice Ejmi Vajnhaus “Back to Black“ postao je, posle njene smrti, najprodavaniji album veka u Britaniji, preneli su mediji.

    Album iz 2006. godine prodat je u 3.259.100 primeraka, saopštila je kompanija koja prati britanske muzičke liste “Ofišal čart kompani “ (Official Chart Company). Rekord je pre nje držao Džejms Blant sa svojim albumom  iz 2005. “Back To Bedlam“ koji je prodat u 3.241.118 primeraka.

    Početkom sedmice saopšteno je i da će muzička legenda Toni Benet učestvovati u davanju omaža Ejmi Vajnhaus na dodeli MTV nagrada u Los Anjelesu u nedelju. Benet predstaviće specijalni deo MTV muzičkih nagrada, uključujući i snimak njegovog dueta sa Vajnhausovom “Body And Soul“ koji je snimljen u martu.

    “Bilo je zadovoljstvo snimati sa Ejmi Vajnhaus i kada čujete snimak “Body and Soul’ to je priznanje njenom umetničkom geniju. Ona je bila jedan od najiskrenijih muzičara koje sam ikada upoznao“, rekao je Benet.

    Ejmi Vajnhaus, koja je tokom života borila sa alkoholizmom i narkomanijom, pronađena je mrtva u svom domu u Londonu 23. jula. Imala je 27 godina.

    Njena porodica je početkom sedmice saopštila da su rezultati toksikoloških nalaza pokazali da u njenoj krvi nije bilo nedozvoljenih supstanci. Za sada se ne zna da li su pronađeni ostaci nekih lekova. Puna istraga okolnosti njene smrti trebalo bi da bude održana 26. oktobra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE