Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Država gradi 750 jeftinih stanova

    Država se sprema da započne drugi poduhvat u gradnji stambeno-poslovnih objekata u dr Ivana Ribara u Novom Beogradu.

    Vlada je na poslednjoj sednici potvrdila da gradnja tog projekta potpada pod Zakon o podsticanju građevinske industrije u Srbiji u uslovima ekonomske krize.

    Budući kompleks imaće, kako kažu u Građevinskoj direkciji Srbije, oko 750 stanova, raspoređenih u šest zgrada. Stanovi će biti jednosobni, dvosobni i trosobni, a površine će se kretati od 31 do 70 kvadrata.

    Od ukupnog broja stanova, petina će biti jednosobni, polovina dvosobni i malo manje od trećine trosobni. Kako kažu u Građevinskoj direkciji Srbije trenutno se priprema tender za izbog projektanta za izradu glavnog projekta. Izgradnja stanova počeće na jesen 2011. godine.

    Buduća cena kvadrata još se ne zna, ali je ministar Oliver Dulić ranije najavljivao da će biti približna onoj po kojoj se prodaju stanovi izgrađeni na mestu kasarne Stepa Stepanović. A tamo je cena 1.300 evra po metru kvadratnom.

    U Građevinskoj direkcij objašnjavaju da će „kada se posle izrade glavnog projekta budu sagledali svi troškovi gradnje, biti formirana cena“.

    Vrednost projekta procenjena je na 46 miliona evra. Građevinska direkcija Srbije će finansirati izgradnju stanova delom iz kredita banaka, a delom iz sopstvenih sredstava. Naselje će graditi po fazama. Čitav projekat bi trebalo da se završi do aprila 2013. godine.

    Podsetimo, na mestu nekadašnje voždovačke kasarne izgradiće se ukupno 4.500 stanova. U ponudi za prodaju trenutno je 1.800 jedinica, a Građevinska direkcija je do sada zaključila oko 970 kupoprodajnih ugovora, dok je još oko 400 stanova rezervisano. Ne sumnjaju, međutim, da će nedostajati kupaca i na budućoj lokaciji.

    „S obzirom na svakodnevne pozive i pitanja građana u vezi sa gradnjom u Ulici doktora Ivana Ribara, očekujemo veliko interesovanje kupaca i za ovu lokaciju“, ističu u Građevinskoj direkciji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE