Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

22 miliona za bezbednost osnivača Fejsbuka

Kompanija Fejsbuk je prošle godine potrošila 22 miliona dolara za dodatne troškove osiguranja svog osnivača Marka Zakerberga.

“On je sinonim za Fejsbuk i to rezultira time da se negativno mišljenje o našoj kompaniji prenosi na njega”, navedeno je u saopštenju kompanije.

Zakerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobija službenu platu od jedan dolar godišnje, a prošle godine nije primao bonuse niti nagrade za deonice.

Međutim, zbog povećanja troškova za sigurnost osnivača Fejsbuka, ukupna naknada za Zakerberga iznosila je 22,6 miliona dolara što je 9,1 miliona dolara više nego godinu dana ranije.

Zackerberg je potrošio i 2,6 miliona dolara na troškove privatnog aviona, a iz kompanije kažu da je to takođe deo njegovog osiguranja. Iz Fejsbuka navode da je ovo povećanje delimično rezultat specifičnih pretnji Zakerbergu.

“Zakerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svetu. To je velikim delom rezultat velike baze naših korisnika i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji”, navode iz kompanije Fejsbuk.

Izvor: CdM

Foto: Beta/AP_Marcio Jose Sanchez

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE