Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lekari KCS na Međunarodnom kongresu za hirurgiju gojaznosti

    Stručni tim hirurga Kliničkog centra Srbije na čelu sa direktorom dr Đorđem Bajecom, učestvovaće na XVI Međunarodnom kongresu za hirurgiju gojaznosti, koji će biti održan u Hamburgu od 31. avgusta do 3. septembra.
     
    Međunarodna federacija za hirurgiju gojaznosti i bolesti metabolizma ugostiće vrhunske svestske eksperte u ovoj oblasti medicine, a stručnjaci KCS govoriće o svojim uspesima i iskustvima u organizaciji Centra za laparoskopsku hirurgiju, koji obuhvata stručnjake od nutricioniste do hirurga.
     
    U Centru za laparaskopsku hirurgiju Kliničkog centra Srbije sredinom juna ove godine izvedene su prve operacije ekstremno gojaznih osoba. Nova usluga izazvala je veliko interesovanje kod pacijenata, jer sada imaju mogućnost da u našoj zemlji i o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje reše probleme sa suvišnim kilogramima, što je najčešći uzrok mnogih ozbiljnih oboljenja.
     
    Početak izvođenja operacija gojaznosti svrstao je našu zemlju u sam vrh svetske medicine, a Klinički centar među evropske centre u kojima se takve operacije izvode.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE