Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijera filma „Miris kiše na Balkanu“ u SC-u

    Film „Miris kiše na Balkanu“ reditelja i producenta Ljubiše Samardžića, nakon brojnih festivala i priznanja, imaće beogradsku premijeru 14. septembra u Sava centru, najavio je distributer „MegaKom film“.

    Film „Miris kiše na Balkanu“, po popularnom romanu spisateljice Gordane Kuić, nastao je od obilja materijala snimljenog za potrebe istoimene televizijske serije. Usledila su još dva nastavka.

    Priča filma dešava se od 1914. do 1918. godine i govori o lutanju sefardske porodice Salom, koja se iz rata u rat, osula i rasula.

    „Miris kiše na Balkanu“ je premijerno prikazan 4. jula na festivalu u Sopotu, gde je ovenčan Nagradom publike.

    Na festivalu u Avanci, u Portugaliji, podelio je Gran pri festivala sa filmom španske produkcije, a nedavno je prikazan na najvećem skupu verskih zajednica sveta – „Behajat/Zajedno“ u Opatiji, čiji je cilj dijalog između različitih kultura.

    Film je dočekan ovacijama, posebno od strane jevrejske zajednice, a Samardžić je tim povodom izjavio da je Opatija bila velika provera kako će „Miris kiše na Balkanu“ prihvatiti oni o kojima film govori, stoji u saopštenju ”MegaKom filma”.

    U oktobru film će gostovati na festivalima u Tokiju i Bostonu, a u novembru u Kaljariju i Sofiji. Samardžić je dobio i nekoliko poziva za prikazivanje na filmskim festivalima u Izraelu.

    Scenario su napisali Ðorđe Milosavljević i Nebojša Romčević, a igraju Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Kalina Kovačević, Mirka Vasiljević, Tamara Dragičević, Milan Vasić, Goran Navojac, Aleksandra Bibić, Siniša Ubović, Marija Vicković i drugi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE