Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lekari otkrili da je beba koja se rodila pre 30 dana „trudna“

    Uplašena majka dovela je svoju jednomesečnu kćerkicu na pregled u bolnicu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Ubrzo nakon poroda curica je stalno povraćala, imala problema sa stolicom, a stomak joj je otekao. Lekari su napravili nekoliko testova, a rezultati su ih šokirali. U njenom stomaku našli su fetus.

    – Odmah po dolasku u bolnicu primetili smo kako je bebi stomak neobično velik. Testovi su pokazali kako je u njoj mrtvi fetus. Odmah smo je pripremili za operaciju. Nakon tri sata iz njene smo stomačne šupljine odstranili fetus veličine 12 centimetara, koji je težio 460 grama – rekao je za Emirates247 lekar Saleh al Nasar.

    Još pre tri godine takođe je zabeležen isti slučaj u Saudijskoj Arabiji. Doktori su na ultrazvučnom pregledu otkrili kako je jednogodišnja curica trudna. Bebu su roditelji dovezli u bolnicu zbog abnormalno naglog rasta stomaka. Stručnjaci su ovaj neobični slučaj objasnili medicinskom pojavom – fetus in fetu. Majka je začela blizance, ali se jedan fetus omotao oko drugog. Devojčica se tako rodila s fetusom svoje blizanke u utrobi, koji je nastavio rasti. U istoriji je zabeženo oko 90 ovakvih slučajeva.

    Indijac Sanju Bhagat celi je život u stomaku nosio svog brata blizanca. Sa 36 godina, stomak mu je bio toliko velik da su ga počeli ismejavati. Isprva su lekari mislili da ima tumor i poslali ga operaciju, ali je njome otkriveno da je sve vreme nosio brata blizanca.

    Kod stanja fetus in fetu dominantan fetus raste, dok drugi živi u njemu. Onaj zarobljeni može godinama živeti i rasti u stomaku kao ‘parazit’, sve dok ne izraste toliko da počne štetiti svom domaćinu.

    Devojčici u Kini takođe je naglo narastao stomak te su joj na rendgenu otkrili razvijeni fetus u stomaku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE