Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gadafi finansirao Miloševića, Mesića, Berluskonija, Sarkozija…

    Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu kaže da raspolaže informacijama da je Muamer Gadafi finansirao režim Slobodana Miloševića, Stjepana Mesića, ali i Silvija Berluskonija kao i Nikolu Sarkozija.
     

    Ulazak pobunjenika u zgradu libijske obavještajne službe u Tripoliju otvorio je pandorinu kutiju koja će zasigurno otkriti velike tajne Gadafijeve saradnje i finansiranja pojedinih moćnih političara zapadne Europe, SAD-a te onih s područja bivše Jugoslavije.

    Predsjednik libijske Republikanske stranke za demokraciju i pravdu Farag Abu Alesh u intervjuu Večernjeg lista naveo je da poseduje dokaze da je libijski lider sve vreme finansijski podržavao režim Slobodana Miloševića. Pored toga novac je investirao i u predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića.

    Među dokumentima koje su pobunjenici pronašli u zgradi Gadafijeve obaveštajne službe u Tripoliju nalaze se i oni o Gadafijevom finansiranju francuskog predsednika Nikole Sarkozija, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, američkog diplomate Dejvida Velča, ali i mnogih drugih poznatih imena iz javnog i političkog života na Zapadu.
     
    „Stojim iza svake svoje izgovorene reči. Pouzdano znam za Gadafijevo finansiranje vašeg bivšeg predsednika Mesića“, rekao je Farag Abu Aleš upitan ima li dokaze za ove teške optužbe i kvalifikacije.
     

    On je dodao da je Mesić bio jedini političar iz neke demokratske države koji je javno podržavao Moamera Gadafija. „Zar vam nije bilo čudno što je sve vreme rata u Libiji samo bivši predsednik Mesić bio uz Gadafija? Principijelan i moralan čovek uviek bi se odrekao prijatelja kad bi radio nešto loše, a ja postavljam pitanje zašto je Stjepan Mesić celo vrijeme dok je Gadafi ubijao svoj narod stajao uz njega, davao mu podršku i nudio mu pomoć? Kakvu pomoć? Da mu ponudi utočište u Hrvatskoj ili da ga spasi od suđenja?!“, pita Farag.
     

    Stjepan Mesić je, međutim, negirao te tvrdnje ocenivši da nemaju veze sa zdravim razumom. On je za Hrvatsku radioteleviziju izjavio da su izveštaji njegovih kampanja dostupni javnosti i da se iz njih jasno vidi ko ga je finansirao.

    „Jasno je da Gadafi nije taj koji će finansirati demokratiju u Evropi. Kome to pada na pamet“, upitao je Mesić, koji je najvio tužbu protiv autora teksta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE