Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li visoke potpetice ženama daju moć?

    Da li je moguće da vam visoke potpetice mogu pomoći da napredujete na poslu i bolje zarađujete?

    Nije ništa neuobičajno da žena kad zna da  ima važan dan na poslu, sastanak ili intervju „uskoči“ u svoje cipele sa visokim potpeticama. Tražeći pojačanje samopouzdanja, neke žene osećaju da su upravo visoke potpetice te koje će im dati „vetar u leđa“ koji im je potreban u tom trenutku.

    „Da li biste prestale da nosite visoke potpetice kad bi vam one uzrokovale bol?“ To je pitanje koje je popularni portal The Grindstone postavio ženama koje koriste potpetice kao izvor snage i moći. A u nedavnom članku New York Timesa, jedna poslovna žena koja radi na Mannhattanu izjavila je: „Niske cipele su za gubitnice…“

    U anketi istog portala žene su bile manje fanatične što se tiče njihove veze sa visokim potpeticama. 45 posto žena je odgovorilo da bi ih prestale nositi ako bi im potpetice uzrokovale bol, a još 38 posto njih je reklo da bi ih nosile samo kada bi to „baš morale“. No, 16 posto žena složilo se s njujorškom poslovnom ženom, tvrdeći da bi nosile visoke potpetice čak i da ih ubijaju, jer „moć je sve!“.

    Večna debata

    Visoke potpetice i posao već su dugo predmet rasprava. Koliko je visoko previsoko za obuću na radnom mestu? Osećate li se vi moćnije kada obujete svoje omiljene visoke potpetice? Imate li osećaj da drugi smatraju da ste moćnije? I, koji je najbolji način „hendlovanja“ peta kad znate da vas čeka celi dan u njima – baletanke na putu do posla i onda zamena cipela pre ulaska u firmu?

    U današnje vreme možda zvuči čudno da bi jedna tako naizgled površna stvar kao visoke štikle mogla imati bilo kakav uticaj na status na poslu. I dok se neki ne mogu odlučiti osnažuju li visoke potpetice, drugi veruju da vam to što ste viši daje prednost  na poslu. I to se može odraziti i na vašu platu!

    Visina i novac

    Prema jednom istraživanju, visoki ljudi zarađuju više od nižih. Na radnom mestu „svaki inč visine (op.a. 1 inč = 2.54 cm) znači 789 dolara ekstra u godini, čak i kada se pol, težina i starost uzmu u obzir.“ Što znači da dodatnih šest inčeva (15 cm) znači 4,734 dolara ekstra u godišnjem prihodu. Tako je to u Americi, a stručnjaci tvrde da je slično i u ostatku sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE