Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na Bežanijskoj kosi niče energetski efikasno obdanište

    „Zlatibor gradnja“ je po projektu „Del Ing“ počela izgradnju velelepnog obdaništa u Grčkoj ulici na Bežanijskoj kosi.
     
    Kako su ranije najavili nadležni iz Agencije za investicije grada Beograda, obdanište biti građeno po principu veće energetske efikasnosti.  Projektom je predviđeno da ovaj vrtić bude građen u režimu između niskoenergetske i pasivne zgrade, a primenom određenih elemenata u arhitekturi objekta, poput nadstrešnica, energetski efikasnih svetiljki i senzora za kontrolu jačine osvetljaja, biće dodatno povećane njegove energetske karakteristike, kaže dr Marko Blagojević, direktor gradske Agencije za investicije.
     
    Prema njegovim rečima, za grejanje i hlađenje vrtića koristiće se različiti obnovljivi izvori poput podzemne tople vode i solarne energije, pa će objekat postati potpuno nezavistan od priključka na elektrane.
     
    Za grejanje i hlađenje ovakvih objekata potrebna je samo određena dodatna količina električne energije kako bi svi ti primenjeni sistemi i uređaji radili i to je to. Procenjena vrednost, neophodna za gradnju ovog objekta, ali i za uređenje terena i ozelenjavanje, iznosi oko 400 miliona dinara, kažu u Agenciji.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE