Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PKB-ove junice za beogradske farmere

    U narednih mesec dana počeće isporuka 116 junica sa farmi Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) namenjenih stočarima sa teritorije Beograda, koji će od Grada dobiti podsticajna sredstva za njihovu nabavku, rečeno je danas Tanjugu u PKB-u.
     

    Subvencionisanje nabavke grla realizuje se u okviru programa podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike grada za ovu godinu, koju sprovodi Grad Beograd preko Sekretarijata za privredu i Uprave za poljoprivredu.

    Za unapredjenje stočarstva, pored nabavke junica, daju se i premija za mleko i premija za prvotelke. Junice starosti 25 do 30 meseci, perioda steonosti pet do sedam meseci, telesne mase oko 480 kilograma, biće kupljene od PKB Korporacije.
     
    Registrovani poljoprivredni proizvođači iz okoline Beograda, njih 116 koji su se javili na konkurs koji je bio raspisan u junu mesecu, dobiće po jednu junicu, čija je vrednost 168.671 dinara sa porezom na dodatu vrednost (PDV).

    Proizvodjači koji će dobiti junice ispunjavaju uslove predvidjene konkursom i u svojim objektima imaju već najmanje tri, a najviše 10 umatičenih grla goveda.

    Najviše farmera koji će dobiti junice je na teritoriji opštine Mladenovac (64 farmera), a potom slede Lazarevac (14), Zemun (jedan farmer), Palilula (tri), Barejevo (osam) i na području opštine Obrenovac (26).
     
    U PKB-u podsećaju i da se mleko proizvedeno na farmama PKB Korporacije od nedavno prodaje i mlekari „Somboled“, koja je u sastavu francuske „Laktalis grupe“. Na liniji mleka PKB sada posluje sa tri najveće kompanije za preradu mleka u Srbiji „Imlekom“, „Šabačkom mlekarom“ i „Somboledom“, a kako ističu, ovim poslovnim potezom ojačana je tržišna pozicija tog preduzeća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE