Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jagodina gradi najsavremeniju mlekaru na Balkanu

    U Jagodini će biti izgrađena najsavremenija mlekara na Balkanu, a sirovinska baza je nedavno kupljenih 210 visokomlečnih junica u Bavarskoj i još 420 koje će biti kupljene naredne dve godine, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković – Palma.

    „Za pet dana u Jagodinu će doći jedan strani investitor koji će graditi mlekaru, a ako sa njim ne postignemo dogovor, gradićemo je sami“, rekao je Marković sinoć na otvaranju Doma kulture u selu Donji Račnik.

    On je potsetio da uz junice koje su besplatno podeljene poljoprivrednicima, a biće besplatne i one koje će biti kupljene 2012. i 2013. godine, i teladi koje će oteliti, „Jagodina iz budžeta finansira i osemenjivanje goveda kod poljoprivrednih proizvođača“.

    Poljoprivrednici Jagodine, njih oko 16.000, oslobođeni su od 2009. godine plaćanja poreza na poljoprivredno zemljište i šume, plaćanja zakupa tezgi na Gradskoj tržnici…

    Jagodina je do kraja devedesetih godina prošlog veka imala veoma poznati mlekaru, ali je posle privatizacije prestala da radi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE