Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obama predlaže 300 milijardi za povećanje zaposlenosti

    Američki predsednik Barak Obama predložiće sutra plan za povećanje zaposlenosti koji će državnu kasu koštati oko 300 milijardi dolara, kroz manje prihode od poreza i veće vladine troškove.

    Obama planira da sutra, na zajedničkoj sednici oba doma Kongresa, izloži predloge za smanjenje nezaposlenosti. Prema izvorima Obamine administracije, dva najvažnija dela plana koji će predsednik predložiti jesu produženje za još jednu godinu važenja poreskih rasterećenja za radnike i produženje beneficija za nezaposlene, koje uskoro ističu.

     

     
    Ta dva paketa zajedno su teški oko 170 milijardi dolara, navode izvori koji su insistirali da ostanu anonimni, jer plan nije još finalizovan, a neki predlozi mogu još da budu promenjeni, prenose američki mediji. Bela kuća, takođe, razmatra poreske olakšice za firme koje zapošljavaju nezaposlene, što bi značilo da bi državna kasa bila uskraćena za još 30 milijardi dolara.

    Pored toga, Obama se zalaže za projekte javnih radova, poput izgradnje škola, za šta se traži još 50 milijardi, mada se očekuje da će predložena sredstva biti manja. Očekuje se, takođe, da se za još jednu godinu nastavi važenje otpisa poreza na vrednost nove opreme koji kompanije nabave. Iako je Obama ranije najavio da namerava da predloži da njegovi planovi budu finansijski pokriveni merama smanjenja deficita u narednoj deceniji, portparol Bele kuće Džej Karni je izjavio da predsednik neće izložiti ukupan plan za smanjenje deficita.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE