Pejpal ipak u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pejpal ipak u Srbiji

  Najpoznatiji posrednik za internet plaćanje na svetu Pejpal ipak će doći u Srbiju, navode u Upravi za digitalnu agendu.
   
  Precizan datum kada će se to desiti ne može da se odredi jer bi kamen spoticanja mogli da budu naši propisi, koji ne stimulišu internet poslovanje.

  Ovaj servis naveo je i Srbiju u spisku zemalja u kojima će biti dostupan od 24. septembra, ali se na brojnim forumima navodi da je ova kompanija navodno saopštila da je u pitanju “greška” i da nemaju nameru da ove godine dođu u Srbiju.

  Slobodan Marković iz Uprave za digitalnu agendu kaže da će Pejpal sigurno doći u Srbiju. “Budući da taj plan sa tarifama i dalje stoji na njihovoj internet stranici, znači da planiraju da u narednom periodu uspostave svoje usluge i kod nas. Tačan datum znaju samo oni i ne verujem da će to važiti baš od 24. septembra. Kao i u većini zemalja, pretpostavlja se da će najpre omogućiti da građani Srbije plaćaju i kupuju preko interneta, a tek naknadno i da naše firme plasiraju svoje proizvode preko njih”, objašnjava Marković.

  On ističe i da ne postoje nikakva zakonska ograničenja za uvođenje Pejpala, ali se slaže da su potrebne određene olakšice, kao što su carinske i administrativne, kako bi sistem jednostavnije funkcionisao.

  Vlasnik kompanije Komtrejd Veselin Jevrosimović ističe da bi oblast elektronske trgovine trebalo da bude liberalizovana. “U ministarstvima su dosta propisa unapredili i pripremili značajne olakšice, a prvi rezultati mogu se očekivati već sredinom septembra. To će otvoriti prostor da se normalno trguje preko interneta, da se poveća obim ljudi koji prodaju i kupuju elektronskim putem, te sigurno i da servis kakav je Pejpal dođe u Srbiju”, navodi Jevrosimović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE