Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija: Poginuo čitav hokejaški tim

    U udesu aviona „jak-42“ kod Jaroslavlja, 44 osobe poginule, a jedna je preživela, javila je ruska agencija Itar-Tas.


    Ta agencija navodi da je avion kompanije „JAK-servis“ leteo za Minsk i da je u njemu bio hokejaški tim „Lokomotiv“ iz Jaroslavlja.

    Vest je potvrdilo i rusko Ministarstvo za vanredne situacije, koje je navelo da je u avionu bilo ukupno 37 osoba.

    Agencija Ria novosti navela je, pozivajući se na policijske izvore, da su u nesreći poginule 44 osobe, a da je samo jedna preživela.

    Prema prvim izveštajima, avion se zapalio odmah po poletanju i pao dva kilometra od aerodroma Tunošna, dok su neki delovi aviona završili u reci Volgi. U nekim izveštajima navodi se da se avion zapalio posle pada na zemlju, a postoje pretpostavke da je avion zakačio krošnje drveća pri poletanju.

    Agencija Interfaks navela je da su u hokejaškom timu bili i državljani Švedske, Poljske, Ukrajine, Češke, Nemačke, Belorusije i Letonije.

    Udes aviona „jak-42“ kod Jaroslavlja u Rusiji, poslednja je u nizu većih avionskih nesreća koje su se dogodile u toj zemlji.

    Podsećamo na najveće avionske nesreće u Rusiji i nesreće ruskih aviona u poslednjih 15 godina:

    – 10. aprila 2010 – Avion tupoljev 154, u kom je leteo poljski predsednik Leh Kačinjski, srušio se u blizini ruskog aerodroma Smolensk. Poginulo je svih 90 putnika.

    – 14. septembar 2008 – Avion boing se srušio prilikom sletanja u blizini grada Perma u centralnoj Rusiji. Poginulo je svih 88 putnika i članova posade.

    – 22. avgust 2006 – Ruski avion Tu-154 srušio se blizu grada Donjecka u Ukrajini. Poginulo je svih 170 putnika i članova posade.

    – 9. jul 2006 – Najmanje 122 osobe su poginule na aerodromu Irkutsk prilikom sletanja aviona „rrbas-A310″. U avionu je bilo 195 putnika članova posade. Među poginulima je i mnogo dece koja su išla na letovanje na Bajkalsko jezero.

    – 3. maj 2002 – Prilikom sudara ruskog putničkog aviona „tupoljev 154“ i transportnog aviona „boing 757“ iznad južne Nemačke poginula je 71 osoba, uglavnom deca koja su ruskim avionom letela na školsku ekskurziju.

    – 3. jul 2001- Ruski avion „tupoljev 154“ srušio se kod Irkutska, poginulo svih 145 putnika i članova posade.

    – 25. oktobar 2000 – Vojni avion Iljušin, koji je leteo iz Rusije, srušio se u gruzijskim planinama. U udesu su poginula 82 čoveka.

    – 29. avgust 1996 – Ruski avion „tupoljev 154“, koji je prevozio rudare na udaljeno arktičko ostrvo, udario u jedan planinski vrh u Norveškoj. U toj najtežoj avionskoj nesreći na norveškom tlu poginuli svi putnici i članovi posade, njih 141.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE